Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У "Батьківщині" назвали абсурдом заборону акцій у центрі Києва

Неділя, 28 жовтня 2012, 16:50

Громадяни України мають конституційне право збиратися на мирні акції протесту, і це не може бути заборонено рішеннями судів.

Про це заявив керівник юридичного департаменту центрального штабу Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Павло Петренко на брифінгу в прес-центрі опозиції, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Відповідно до 35 статті Конституції України, кожен громадянин має право на мирний протест, і воно чітко закріплено, і не може бути заборонено будь-яким рішенням суду", - підкреслив він.

Коментуючи рішення Окружного адмінсуду Києва про заборону проведення будь-яких масових заходів, крім державних, у центральній частині міста до 12 листопада, Петренко сказав: "Це абсурдне рішення, воно заборонило будь-яким особам проводити будь-які акції в центральній частині Києва".

На думку юриста, чинна українська влада панічно боїться протестів людей. "Наші громадяни мають право виходити на протести, і ми будемо їх всіляко підтримувати", - підкреслив він.

Представник опозиції закликав українських громадян "з активною позицією" чинити громадський тиск на суди, які розглядатимуть позови про порушення в ході дня голосування та підрахунку голосів.

Він нагадав, що рішення судів за скаргами на хід голосування повинні бути розглянуті до кінця неділі, а скарги на результати виборів повинні бути розглянуті до офіційного їх оголошення 12 листопада.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування