До ЦВК надійшло аж 6 скарг на порушення

Неділя, 28 жовтня 2012, 17:43

ЦВК упродовж дня отримала лише шість скарг на порушення виборчого законодавства під час голосування.

Про це повідомила секретар ЦВК Тетяна Лукаш на брифінгу в комісії у неділю, передає УНІАН.

"Сьогодні до ЦВК надійшло аж 6 скарг з усієї України, з них три стосуються порушень щодо ведення передвиборної агітації – десь розклеювали листівки, одна стосується бездіяльності ОВК і дві - на дії комунальних служб", - сказала Лукаш.

"Загалом можна констатувати, що порушення, які відбувалися під час виборчої кампанії, були не чисельними, і я дуже сподіваюсь, що вони не вплинуть на результати волевиявлення", - сказала секретар ЦВК.

"Виборча кампанія проходить традиційно емоційно, як завжди в Україні, але ніяких надзвичайних подій, які можуть вплинути на результати волевиявлення, немає", - підкреслила Лукаш.

Вона також сказала, що явка виборців на виборах цього року не відрізняється від явок на попередніх виборах, передає Інтерфакс-Україна.

Лукаш зазначила, що середня явка на попередніх виборах, в тому числі президента, в Україні в середині дня становила близько 45%.

Крім того, вона повідомила, що технічні проблеми з відеокамерами на виборах не перевищують 1% випадків.

"Камери працюють. За моєю інформацією, не більше 1% технічних проблем з камерами, а в цілому камери працюють і можна спостерігати весь процес голосування", - сказала вона.

Також секретар ЦВК повідомила, що результати виборів комісія буде встановлювати протягом 15 днів, як того вимагає закон.

Лукаш також повідомила, що в неділю ЦВК не збиратиметься на засідання - воно відбудеться в понеділок.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування