Опозиція заявляє про махінації у медзакладах, будинку престарілих і колонії

Неділя, 28 жовтня 2012, 17:47

У Вінницькій області на 2/3 закладів охорони здоров’я кількість бюлетенів не відповідає реальній кількості голосуючих.

Як заявляє прес-служба "Батьківщини", у тубдиспансер надіслали лише 200 бюлетенів замість 400.

Також зафіксовані порушення у Стрижавській колонії. Тут зареєстровано 1117 потенційних виборців, а бюлетенів привезли лише 1052.

Крім того, у Вінниці затримали особу зі списком 92 виборців. Людину зі списком виявили спостерігачі, які помітили, що на дільницю заходить одна і та ж людина, яка сама не голосує.

За даними "Батьківщини", в Ямполі на Вінничині працює "карусель": людей привозять на дільницю, потім вони голосують і повертаються назад до автомобіля.

"У Вінницькому районі, село Майдан Чапельський, в бюлетенях позначки ставлять пастою зеленого кольору. Так відбувається контроль виборців, які мають проголосувати за Партію регіонів. Також у цьому селі члени ДВК від Партії регіонів займаються підвозом виборців на дільницю" - заявляють в об’єднаній опозиції.

А на дільниці №050138, в селі Малі Крушлинці, було знято інформаційні матеріали про кандидатів, які повернули після втручання спостерігачів від "Батьківщини".

Крім того, у Крижополі складено акт про те, що член ДВК від Партії регіонів вказував виборцям за кого голосувати.

Натомість в Крижопільському районі голова однієї з дільниць усним розпорядженням усунув члена ДВК від Об’єднаної опозиції, який входив до складу комісії, що організовує голосування на дому. Таким чином до "трійки" увійшли лише представники від "Регіонів".

А на 155-ому окрузі в селі Висоцьк Дубровицького району Рівненщини члени ДВК у будинку пристарілих змушували голосувати за провладного кандидата Миколу Сороку.

Члени дільниці, які виїхали зі скринькою до будинку пристарілих, не взяли із собою нікого зі спостерігачів, зазначають у об’єднаній опозиції.

"Під час голосування людям похилого віку нагадували, що вони мають проголосувати за Миколу Сороку. Крім того, на столах в цій установі, незважаючи на заборону агітації в день виборів, були агітматеріали за провладного кандидата", - сказано в повідомленні.

З 24 мешканців будинку пристарілих проголосували половина. Після чого члени ДВК запломбували скриньку та поїхали, пояснивш, що решта людей голосувати не можуть через вік та за станом свого здоров’я.

А у дніпропетровській міській лікарні №9 після голосування на виборчій дільниці №121/103 округу №25 зі стаціонару пішли понад 400 пацієнтів.

"26 жовтня до списків виборців на цій спецдільниці було внесено 418 пацієнтів, зокрема з інших областей України. Із них проголосувало 414 осіб. О 16 годині стаціонарні відділення лікарні №9 виявилися практично порожніми. Хворих тут немає. Керівництво лікарні відмовляється показувати всі стаціонарні відділення", - завив довірена особа кандидата від Об'єднаної опозиції Ігор Гец.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News