Міліція задоволена, що вибори пройшли "не гірше"

Неділя, 28 жовтня 2012, 21:16

Органами внутрішніх справ зареєстровано 237 повідомлень про порушення на виборах.

Про це повідомляє прес-служба міністерства.

Найбільше таких звернень було зареєстровано у столиці (38), жодного - у Волинській та Миколаївській областях.

Серед звернень про порушення, зареєстрованих правоохоронцями, найчастіше фігурували повідомлення про незаконну агітацію (66), підкуп виборців (29), порушення виборчого законодавства (17) та хуліганські прояви (12).

Працівники міліції продовжують нести службу по охороні виборчих дільниць, де триває підрахунок голосів виборців.

По його завершенні правоохоронці забезпечать збереженість виборчої документації під час її транспортування до окружних виборчих комісій.

В свою чергу глава прес-служби МВС Володимир Поліщук заявив в ефірі телеканалу "Україна", що "міліція впоралася зі своїм завданням".

"Всі виборчі комісії відкрилися вчасно. Не обійшлося без НП: у Тернопільській області на одній з ділянок довелося рятувати сейф під час пожежі. Процес голосування пройшов досить спокійно, чесно кажучи, ми очікували, що він буде гірше", - сказав він.

"Звичайно, фіксувалися випадки хуліганства, наприклад - були спроби виносу бюлетенів. Ми будемо реагувати на всю інформацію, яка надходить від спостерігачів. При фіксації порушень може бути складено адміністративний протокол", - запевнив чиновник.

"Зараз багато говорять про те, що будуть проблеми з масовими акціями протесту від опозиції. Але не думаю, що буде так: на цих виборах опозиція досягла достатньо хорошого результату", - говорить Поліщук.

Також Поліщук прокоментував інформацію про смерті, які трапилися на виборчих дільницях: "Зафіксовано 4 таких випадки".

"Ці випадки були пов'язані з серцевими захворюваннями виборців, але не потрібно шукати в цьому щось кримінальне", - уточнив він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування