Найбільше скарг у ніч виборів міліція отримала з Києва

Понеділок, 29 жовтня 2012, 09:52

Найбільше повідомлень про порушення, пов’язані з виборчим процесом, міліція отримувала з Києва.

Про це сказано у повідомленні прес-служби міліції.

Так, згідно з її даними, упродовж 28 жовтня органами внутрішніх справ було зареєстровано 584 повідомлення, прямо чи опосередковано пов’язаних з виборчим процесом.

Найбільша кількість звернень – 115 – зафіксована в Києві, найменша – в Кіровоградській та Одеській областях (по 2).

Серед звернень про порушення, зареєстрованих правоохоронцями, найчастіше фігурували повідомлення про незаконну агітацію (147), підкуп виборців (68), порушення виборчого законодавства (34) та пошкодження бюлетенів для голосування (27).

За зібраними матеріалами працівниками органів внутрішніх справ було складено 17 адміністративних протоколів.

З них 8 – за ст. 212-10 (Порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації, агітація в день проведення референдуму), 3 протоколи – за ст. 173 (Дрібне хуліганство) та 6 адміністративних матеріалів – за ст. 178 (Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Міліцією порушено 1 кримінальну справу за ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України.

Крім того, по 2 звернення направлено для розгляду за належністю до прокуратури та до ОВК або ЦВК. За іншими повідомленнями проводяться перевірки.

"На 07.00 виборчі бюлетені вивезено з понад 12,6 тис. виборчих дільниць (всього їх – 33653) до 177 Окружних виборчих комісій. Безпечне транспортування виборчої документації забезпечують працівники органів внутрішніх справ", - сказано у повідомленні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування