КВУ: порушення на виборах не мали системного характеру

Понеділок, 29 жовтня 2012, 09:56

Порушення виборчого законодавства в ході підготовки та проведення голосування не мали масового і системного характеру.

Про це йдеться у звіті Комітету виборців України.

"Порушення виборчого законодавства в ході підготовки та проведення голосування були у більшості регіонів. Однак, вони не мали масового і системного характеру", йдеться у звіті.

До найбільш поширених порушень КВУ відніс зміну складу деяких комісій безпосередньо перед днем голосування, низьку якість списків виборців, підкуп виборців, який залишився без належного реагування правоохоронців і міг вплинути на результат виборів.

Також на низці дільниць не було достатньої кількості виборчих бюлетенів, неправильно використовувався штамп "Вибув" та мали місце зловживання, пов’язані з організацією голосування "на дому".

Серед інших порушень – неефективна робота камер відеоспостереження, включення у списки осіб, які давно померли, підрахунок голосів на низці дільниць з порушенням процедури, затягування підрахунку, неправильне заповнення виборчих протоколів.

"У деяких округах КВУ фіксував відключення електроенергії на дільницях", -  йдеться в повідомленні.

Спостереження за підготовкою до голосування та ходом голосування на виборчих дільницях в межах території України здійснювало понад 5 тисяч офіційних спостерігачів Комітету виборців України.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування