В окрузі Мельника комісія продовжує затягувати підрахунок голосів

Понеділок, 29 жовтня 2012, 15:01

Окружна виборча комісія 95 округу продовжує затягувати опрацювання результатів виборів.

Про це йдеться в заяві громадянської організації "Відсіч".

Комісія вже встановила, що прийматиме протоколи дільничних комісій аж до 30 жовтня.

Активісти вказують, зо ОВК, розпочавши свою роботу о 20.00 з моменту закінчення голосування прийняла протоколи та виборчі документи лише трьох закритих дільниць, а потім перервала свою роботу, і зачинила приміщення.

Протягом ночі під ОВК вишикувалася довга черга делегацій дільничних виборчих комісій, які закінчили підрахунок голосів та привезли документи до окружної комісії.

"Лише о 8.00 ранку людям повідомили, що "технічна" перерва триватиме до 14.00, і встановили графік прийому бюлетенів для дільниць, розтягнувши його як мінімум до 30 жовтня, вписавши до графіку далеко не всі дільниці", - зазначають у "Відсічі".

"В підсумку члени дільничних комісій, які, не зважаючи на свою "різнопартійність", майже на сто відсотків по всьому округу складаються з підлеглих Петра Мельнику співробітників НУДПСУ, масово покинули приміщення окружної виборчої комісії та разом з протоколами підрахунку голосів, запакованими виборчими бюлетенями та іншою документацію", - зазначають активісти.

Водночас майже всі дільничні виборчі комісії також всупереч Закону перервали свої засідання та зачинили дільниці, виставивши за двері спостерігачів, журналістів та інших осіб, які там знаходилися, зазначають у "Відсічі".

Інші дільниці, давно закінчивши підрахунок голосів, відмовляється везти документи до окружної виборчої комісії, очікуючи, поки спостерігачі та журналісти розійдуться.

"Тих же, хто залишається там до останнього, погрожують видалити "за перешкоджання роботи комісії", хоча робота вже давно закінчена, й члени комісії п’ють чай та їдять і нічого не роблять. При цьому голови ДВК прямо кажуть, що повезуть документи до окружної комісії згідно графіку", - заявили в організації.

В цей самий час зафіксовані факти підписування цілих пачок порожніх протоколів членами дільничних виборчих комісій, хоча всі протоколи були підписані та видані іще вчора.

"Таким чином існує величезний ризик, що протоколи підрахунку голосів будуть переписані на користь Петра Мельника, а виборча документація за цей час "буде приведена у відповідність" до нових цифр.

Станом на 15:30 в окрузі пораховано 6,74% лідирує представник "Батьківщини" В'ячеслав Кутовий за результатом 22.81%, далі йде ударівець Олександр Юраков - 20.48% і третім Петро Мельник - 19.02%. В активі кожного з кандидатів поки трохи більше 300 голосів виборців.

Як повідомив УП В'ячеслав Кутовий, станом на 15:30 "ОВК з 90 дільниць прийняла протоколи і бюлетені лише в 10, і 6 уже відправили на перерахунок".

"Люди вже 2 день не сплять. В ОВК вже загнали спортсменів, і здається, процес прийняття протоклів нагадуватиме жеребкування дільничних комісій. Ми думаємо, що зараз підуть фальсифікації", - сказав кандидат від "Батьківщини".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування