Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Кіровоградщині люди в ОВК дві ночі сидять на сходах

Вівторок, 30 жовтня 2012, 06:27

Члени дільничних комісії виборчого округу №99 на Кіровоградщині другу ніч просиділи під дверима окружкому, марно намагаючись здати бюлетені і протоколи.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Жива черга окупувала три поверхи сходів. Людям ніде було приткнутися. Про те, щоб винести хоча б стільці для втомлених членів ДВК, серед яких переважна більшість жінки - в окружкомі навіть не подумали.

У черзі зібралися декілька сотень осіб. Вони почали скандувати "Ганьба!" на адресу членів окружкому, які не брали документів.

Представники ОВК виправдовуються, що прийом протоколів зупинився через примхливу ​​роботу сервера, який передає дані Центральній виборчій комісії. Коли зможуть прийняти всіх, не знають.

"Люди не їли, не спали більше доби, втрачають свідомість. Твориться жах. Не працює програма - прийміть сумки, документи в програму внесете пізніше, коли вона почне працювати", - обурюється представник однієї з ділянок Олексій Коваленко.

У тому, що проблема дійсно полягає в сервері, не вірять в штабах кандидатів. Там інше пояснення: ОВК заблокована, тому що в окрузі несподівано перемагає висуванець опозиції.

"Опоненти намагаються призупинити підрахунок голосів. Знаєте, говорять про це, що сервер зависає. Ми консультувалися з людьми з ЦВК, немає такого поняття, як сервер. Є програма, яка може працювати, може не працювати", - пояснив кандидат Андрій Табалов.

Учасники виборчого процесу вже написали скаргу в прокуратуру. Результати її розгляду ще невідомі.

Відповідно до даних оприлюднених на сайті ЦВК станом на ранок 30 жовтня опрацьовано 95,49% протоколів, лідирує представник "Батьківщини" Табалов - 32,76%, за ним йде "регіонал" Олександр Шаталов - 30,39%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування