Посол Росії радить "Свободі" не ставити під удар відносини

Вівторок, 30 жовтня 2012, 11:31

Посол Росії в Україні Михайло Зурабов попереджає, що вимога денонсації "харківських угод" може негативно вплинути на відносини Росії й України.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Известия", відповідаючи на запитання про те, що Росія протиставить вимогам партії "Свобода" про денонсацію харківських угод і заборону базування Чорноморського флоту в Криму.

"Денонсація Харківських угод пов’язана з серйозними економічними витратами. Росія в рамках виконання цих домовленостей уже зазнала економічних втрат, які слід ураховувати", - зазначив Зурабов.

"Справді, передвиборна риторика нерідко вирізняється радикалізмом. Але це одне з тих чутливих питань, щодо яких потрібно проявляти велику обачність", - заявив він.

"У нещодавньому минулому можна знайти чимало прикладів того, як непродумані політичні кроки негативно впливали на двосторонні економічні відносини", - підкреслив посол. 

Зурабов сподівається, що "прагматизм українських політиків незалежно від того, до якої політичної сили вони належать, є страховкою від спонтанних необачних дій".

"Росія – найбільший торгово-економічної партнер України. Потенціал російського ринку для українських виробників – фактор, здатний суттєво вплинути на подолання економічних проблем, із якими стикається Київ у контексті несприятливої ситуації у світовій економіці", - підкреслив він.

"Хотілося б думати, що ставити під удар перспективу російсько-українських торгово-економічних відносин не готова жодна політична сила на Україні. Якщо, звісно, у плани цієї сили не входить економічна й політична дестабілізація в країні", - заявив Зурабов.

"У іншому ж разі треба бути готовим до будь-яких заяв і будь-яких дій", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування