Опозиція просить не фальсифікувати, бо все відкриється і посадять

Вівторок, 30 жовтня 2012, 13:24

У Верховній Раді нового скликання буде створено тимчасову слідчу комісію для розслідування виборчих фальсифікацій.

Про це заявив на прес-конференції керівник юридичного департаменту опозиції Павло Петренко.

Він нагадав, що, згідно з новим виборчим законом, опозиція вперше отримала протоколи з мокрими печатками з місця голосування.

Саме тому він закликав представників окружних та дільничних виборчих комісій не піддаватися тиску влади і не фальсифікувати результати, оскільки їхня діяльність в будь-якому разі буде викрита.

"Одразу після початку роботи нової Верховної Ради буде створено ТСК щодо розслідування фальсифікацій. Вони (влада) забудуть про вас на наступний день після оприлюднення результатів. Тому подумайте, що краще – отримати зараз 500 доларів, а потім 6 років тюрми, або вчинити згідно з законом", - сказав він.

Він також додав, що після того, як опозиція вжила заходів щодо пришвидшення підрахунку голосів на проблемних округах, в деяких областях почала застосовуватись нова технологія підтвердження результатів.

"Зокрема, у Миколаївській та Кіровоградській областях влада змушує членів комісій і спостерігачів заднім числом складати акти про порушення в день голосування, щоб через суди скасовувати результати. Ми знаємо, що така сама технологія буде застосовуватись і в Миколаївській області", - сказав він.

Петренко також навів у приклад 14 округ в Вінницькій області, де на одній з дільниць була підроблена заява голови комісії щодо складання бюлетенів. Однак пізніше сама голова комісії зізналася, що цей документ є підробленим.

Він також закликав міжнародних спостерігачів не залишати Україну і приїхати на проблемні окружкоми.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування