Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Тролейбусний" піар сина Азарова оплатять із держбюджету

Вівторок, 30 жовтня 2012, 13:25

Вартість п'яти тролейбусів, які були передані Слов'янську напередодні виборів у Верховну Раду, буде компенсована Донецьку з державного бюджету.

Про це 30 жовтня заявив донецький міський голова Олександр Лук'янченко, повідомляє "ОстроВ".

"Вони залишаться в Слов'янську, а місту Донецьку буде компенсована ця кількість із Львівського автобусного заводу. Ми не подарували. Гроші будуть виділені з держбюджету додатково, і за ці гроші будуть поставлені автобуси", - сказав мер.

Він уточнив, що гроші отримає Слов'янськ, а потім передасть їх Донецьку. 

"Знаєте, є таке прислів'я, гроші не пахнуть. Мені найголовніше, щоб до кінця року ці гроші повернулися, а звідки вони будуть виділені…", - сказав Лук'янченко. 

На запитання: "Чому Слов'янськ не міг прямо отримати тролейбуси від заводу, а треба було негайно до виборів передати?" мер тільки посміхнувся. 

"Тролейбусна рокіровка" була пов'язана з тим, що Слов'янськ входить у виборчий округ, у якому кандидатом у народні депутати від Партії регіонів балотувався син прем'єра Миколи Азарова Олексій Азаров. 

Після висування Азарова-молодшого в Слов'янську в місто пішли масштабні бюджетні вливання.

За кілька місяців Кабмін виділив на соціально-економічний розвиток округу, у тому числі роботи з газифікації, 7 мільйонів гривень, у червні регіон одержав 15 мільйонів на ремонт шкіл і 21 мільйон на проведення водопостачання.

У липні ще 26 мільйонів бюджетних коштів пішли на закупівлю медичного транспорту для регіону. При Азарову-молодшому почалася й довгоочікувана реконструкція залізничного вокзалу Слов'янська. 

Залишкова вартість поставлених у Слов'янськ 4 тролейбусів марки "ЛАЗ Е183 А1" 2012 року випуску Донецьк оцінив в 2 мільйони 126 тисяч 747 гривень за кожний, а одного тролейбуса тієї ж марки 2011 року – в 1 мільйон 980 тисяч 76 гривень. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...