Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Німецькі експерти бачать, що у Януковича назріває конфлікт із бізнесом

Середа, 31 жовтня 2012, 10:10

У президента Віктора Януковича назріває конфлікт із представниками крупного бізнесу, вважає представниця німецького Фонду Фридриха Еберта в Україні Урсула Кох-Лауґвітц.

Про це вона сказала у розмові з "Deutsche Welle".

"За роки при владі дуже стрімко зросли статки людей з близького оточення Януковича. Це може призвести до конфлікту зі "старими" олігархами. Адже збагачення відбувається внаслідок перерозподілу, тобто за рахунок інших", - зазначила Кох-Лауґвітц.

"Важко спрогнозувати, який вплив на політичну ситуацію матимуть результати цього перерозподілу", - додала вона.

Хоча, констатує експерт, олігархи, які вклали чималі гроші у нинішню виборчу кампанію, традиційно підтримують владу, яка дає гарантії збереження і примноження капіталу.

У свою чергу, експерт німецького Фонду Бертельсманна Корнеліус Охманн теж прогнозує труднощі зі збереженням влади Януковичу і його партії.

Він називає перемогу Партії регіонів на нинішніх виборах "пірровою" і вказує на надзвичайно низьку явку виборців, насамперед на Сході Україні – "базовому" регіоні партії влади.

На думку Охманна, це свідчить про велике розчарування виборців Януковича.

"Попри ув’язнення лідерів опозиції, опоненти влади отримали більше голосів виборців, ніж Партія регіонів. Це дає підстави сподіватися, що у довгостроковій перспективі процес демократизації може бути продовжено", - зауважує Охманн.

Він прогнозує, що найбільш перспективним опонентом Віктора Януковича на майбутніх президентських виборах буде Віталій Кличко, який робить стрімку політичну кар’єру.

Його нещодавно заснована партія УДАР з першої спроби потрапила до Верховної Ради і посіла третє місце, набравши майже 14% голосів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування