Батьківщина: На Вінниччині члени ОВК пошкодили бюлетені за опозиціонера

Середа, 31 жовтня 2012, 13:17

Об’єднана опозиція "Батьківщина" готує позов про визнання дій ОВК 14 у Вінниччині неправомірними.

Про це повідомляє прес-служба Батьківщини

Вони нагадали, що сайт ЦВК визначив "переможцем" у 14 окрузі на Вінниччині самовисуванця Віктора Жеребнюка. Хоча ще 15 хвилин тому за підрахунками 100% на першому місці був кандидат від ВО "Батьківщина" Іван  Мельничук.

Причинами цього став перерахунок голосів.

"29 жовтня ОВК прийняла всі протоколи від дільничних комісій. Зауважень чи скарг не було", - зазначає Батьківщина. 

"Проте наступного дня кандидат-самовисувенць  Жеребнюк подав до ОВК заяви про перерахунок голосів на 10 виборчих дільницях з тих підстав, що при транспортуванні нібито були пошкоджені ящики, в яких транспортували виборчу документацію.

"Попри те, що факту пошкодження зафіксовано не було, ОВК прийняла рішення про перерахунок голосів на зазначених виборчих дільницях", - зазначила в прес-службі.

"При перерахунку виявлено, що пакети, у які були запаковані бюлетені "за" Івана Мельничука, розірвані, а на майже всіх цих бюлетенях проставлено по дві відмітки – за Мельничука і ще за іншого кандидата, що призводить до визнання таких бюлетенів недійсними", - наголосила у прес-службі.

За таких обставин ОВК не враховує такі бюлетені при перерахунку.

Як наголошують в Юридичному департаменті Центрального штабу "Батьківщини", те, що зіпсовані бюлетені виявлені в ящику, де фіксувалися голоси "за" Мельника, свідчить, що вони були зіпсовані членами ОВК.

"Якби це було зроблено на рівні ДВК, ці бюлетені були б запаковані окремо в пакети з написами "недійсні" - зазначають у прес-службі.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування