Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Власенко просить не примушувати Тимошенко їсти

Середа, 31 жовтня 2012, 16:31

Захист Юлії Тимошенко нагадує, що згідно з Європейською конвенцією прав людини примусове годування голодуючого прирівнюється до тортур.

Таким чином захисник Тимошенко Сергій Власенко прокоментував наміри пенітенціарної служби примусово годувати Тимошенко.

Він нагадав, що подібна справа громадянина проти України уже розглядалася у Європейському суді.

"Я хочу нагадати знавцям законодавства пенітенціарної служби, що згідно з статтею 3 Євроконвенції з прав людини, примусове годування прирівнюється до тортур", - сказав Власенко.

Він також повідомив, що у середу Тимошенко подала заяву щодо проведення короткострокового щомісячного побачення у четвер з послом Євросоюзу Яном Томбінським "на його прохання", а також Олександром Турчиновим, Арсенієм Яценюком і Григорієм Немирею.

"Я хочу нагадати, що для цього побачення не потрібно ніяких додаткових розпоряджень пенітенціарної служби, тому вони не мають права будь-яким чином перешкоджати завтра", - сказав Власенко.

Крім того він розповів, що у середу вперше за багато часу Тимошенко отримала можливість на телефонний дзвінок і приблизно годину говорила зі своєю матір'ю.

"Я нагадую, що згідно з законодавством будь-який ув'язнений має право на необмежену кількість телефонних дзвінків без обмеження часу розмови. І єдиною особою, яка немає цього права в Україні, є Юлія Тимошенко, тому що їй щоразу в порядку якогось незрозумілого винятку це забороняють", - вважає захисник.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...