Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Грищенка заявили, що чекають від США "більш об'єктивних висновків"

Середа, 31 жовтня 2012, 21:42

В Україні здивовані негативними оцінками виборів, які прозвучали з боку представників Держдепартаменту США і держсекретаря Хілларі Клінтон.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ України, поширеному в середу.

"Ми здивовані різко негативними оцінками виборчого процесу на всіх абсолютно його стадіях, вираженими представниками Держдепартаменту США і особисто державним секретарем Клінтон", - сказано в заяві.

"Нам не зрозуміло, на даних з яких джерел обґрунтовували свої оцінки американські партнери, які, зокрема, стверджують, що офіційні результати, оголошені Центральною виборчою комісією, нібито суперечать результатам екзит-полів", - зазначили в МЗС.

У повідомленні нагадується, що міжнародні спостерігачі не зафіксували системних порушень на виборах в Україні, більше того, "жодна з місій міжнародних спостерігачів не фіксувала спроби фальсифікувати результат народного волевиявлення".

У той же час Клінтон висловила стурбованість тим, що міжнародним спостерігачам не дозволили бути присутнім під час підрахунку голосів у дільничних виборчих комісіях.

"Однак саме таким є припис закону, який спільно приймали партії правлячої більшості та опозиції. При цьому пані Клінтон також упускає той момент, що представники всіх політичних сил могли стежити за підрахунком на всіх рівнях, включно з дільничними комісіями, що дозволяло їм не допускати зловживань в інтересах опонентів на всіх стадіях", - підкреслили в МЗС.

У зовнішньополітичному відомстві також висловили жаль, що Держдепартамент США повністю ігнорує факт, що опозиційні партії отримали приблизно стільки місць за партійними списками, скільки їм пророкували соціологи.

"Ми шкодуємо, що держсекретар США намагається пов'язати політичні розбіжності, які існують у неї з українською владою, щодо справи екс-прем'єра Юлії Тимошенко, з оцінкою проведення виборів в Україні", - заявили в МЗС.

"У той час як члени партії "Батьківщина" своєю активною участю в кампанії і публічними планами діяльності у новій Верховній Раді демонструють свою несхильність жорстко поєднувати ці питання", - додали у відомстві.

"Ми також вважаємо принципово невірним, що в заяві, зробленій від імені Держдепартаменту та держсекретаря США, нічого не сказано про позитивну динаміку співробітництва між двома країнами за багатьма напрямками. Ми з нетерпінням очікуємо більш об'єктивні висновки щодо виборів 28 жовтня", - заявили дипломати.

"Одночасно уряд України спільно з новим складом парламенту будуть працювати над виправленням тих недоліків виборчого законодавства та практики його застосування, які викликали обґрунтовану критику міжнародних спостерігачів", - підсумували в прес-службі МЗС.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування