Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Батьківщина" вимагатиме дострокових виборів Тернопільської облради?

Субота, 10 листопада 2012, 13:56

Об'єднана опозиція "Батьківщина" може вимагати дострокових виборів Тернопільської облради.

Про це пише "Дзеркало тижня. Україна", зазначаючи, що на парламентських виборах Об'єднана опозиція здобула переконливу перемогу на Тернопільщині - її підтримали 39% виборців області.

Обраний на позачергових виборах у березні 2009 року регіональний парламент, згідно з рішенням Конституційного суду, повинен працювати повний п'ятирічний термін.

Однак переможець виборів в краї не бажає, щоб нинішній склад облради існував ще більше року, йдеться в матеріалі.

Голова обласної організації партії, народний депутат Василь Деревляний не приховує перед журналістами, що ця політична сила бажає повернути собі позиції, втрачені в 2009 році.

"За результатами тодішніх позачергових виборів (при низькій явці і букеті фальсифікацій) "Батьківщина" отримала в облраді всього 12 мандатів, від яких публічно відмовилася", - пише видання.

За словами автора, у "Батьківщини" є підстави вимагати перевиборів - нинішня обласна рада працює в неповному складі.

Вже два роки обласна виборча комісія не може зібратися і ухвалити рішення про заміщення 16 депутатів (13 - від ВО "Свобода" і трьох, не пов'язаних з діючою виконавчою владою, представників "Єдиного центру"), які стали депутатами інших місцевих рад за результатами виборів 31 жовтня 2010.

Якщо ж позачергові вибори до облради все ж призначать, то вони будуть проведені за чинним законодавством - тобто за змішаною, партійно-мажоритарною системою.

Однак це нововведення не лякає місцевих лідерів "Батьківщини", оскільки в області вибори до Верховної Ради виграли мажоритарники від Об'єднаної опозиції та "Свободи".

ВО "Свобода" теж періодично заявляє, що не боїться позачергових виборів до облради. І якщо вони відбудуться, сподівається отримати не менше депутатських мандатів, ніж зараз (50).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування