Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Усенко-Чорна просить не псувати парламент "гнилими яблуками"

Неділя, 11 листопада 2012, 12:21

Заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна пропонує виключити з порядку денного встановлення результатів виборів в 11 і 14 одномандатних округах.

Про це вона заявила на засіданні ЦВК у суботу.

"Я вважаю неможливою роботу парламенту, коли туди заходять депутати, які вибороли мандат в нечесній боротьбі. Якщо гниле яблуко вкинути в відро, то все відро стане гнилим. Не псуйте цей парламент, не заносьте над нам Дамоклів меч", - заявила Усенко-Чорна.

"Я не розумію, куди ми поспішаємо, якщо попереду прірва. Ми заводимо в парламент людей, які просто вкрали мандати", - заявила вона.

Перед цим член ЦВК Юлія Швець внесла постанову про неможливість встановлення результатів в 11 окрузі, але її підтримали лише шість представників ЦВК від опозиції.

Голова ЦВК Володимир Шаповал заявив, що підтримує думку колег, але в них немає більшості. "Моє бачення, що неможливо достовірно встановити результати голосувань", - заявив він.

Водночас Шаповал нагадав, що ЦВК має 12 листопада як останній день для встановлення результатів виборів.

Перед членами ЦВК виступила кандидат Наталія Солейко (11 округ), яка попросила встановити результати на підставі первинних протоколів дільничних виборчих комісій, які були складені до того, як в окрузі були фальсифікації.

Також виступив кандидат по 194 округу Микола Булатецький, який закликав Арсенія Яценюка, Віталія Кличка та Олега Тягнибока прийти до ЦВК і захистити результати своїх кандидатів.

В порядку денному ЦВК внесено питання про визначення результатів виборів у 34 одномандатних округах, які є останніми в переліку Центрвиборчкому. Як відомо, в 5 округах ЦВК результати виборів встановлювати не буде.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування