Опозиціонери запевняють, що одноголосно вирішили йти в Раду. А Гриценко - проти

Понеділок, 12 листопада 2012, 20:16

Спільна заява трьох опозиційних партії на засіданні була підтримана одноголосно.

Про це повідомив член партії "Батьківщина", віце-спікер парламенту Микола Томенко в ефірі 5 каналу, коментуючи спільну заяву опозиційних партій.

"У нас всі, хто були сьогодні на засіданні політичної ради, підтримали даний документ", - запевнив політик.

"Дві третини документу, про який йдеться, стосується не того, що ми будемо робити в Раді, а як ми будемо забезпечувати умовне підведення підсумків виборчої кампанії", - уточнив він.

"Для нас зараз важливіше не те, що ми будемо робити в Верховній Раді і чи підемо в Верховну Раду. Для нас зараз важливо щоби все, що стосувалось фальсифікацій виборчої кампанії, отримало належну оцінку", - додав політик.

Томенко також зазначив, "якщо наші колеги, у яких забрали мандати, замість них не зайде ніхто, то я допускаю, що ми зайдемо в парламент".

Відповідаючи на уточнення, що виборці не зрозуміли планів опозиції, він уточнив: "Що ми Януковичу маємо розписувати, що ми будемо робити завтра і після завтра?".

В свою чергу представник партії "Свобода" Андрій Іллєнко заявив, що пропозиція про обнуління списків "виникла не як рішення якихось партійних органів, якоїсь з трьох політичних сил, не як рішення, скажемо прийняте, спільним засіданням лідерів цих партії, це була ініціатива, яка була вивішена в блозі в інтернеті".

"Зараз ми розуміємо, що конституційних механізмів, правових, так званого обнулення, їх просто не існує в природі. Тобто ми зараз обговорюємо варіант дій, яким може бути лише якоюсь емоційною фразою, яка не несе за собою жодних юридичних наслідків", - уточнив він.

"Є ситуація за якою опозиція залишає за собою можливість бойкотувати Раду, у спосіб, який ми вважатимемо за потрібне", - додав політик.

У свою чергу лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко, який виступав за обнулення списків, у своєму блозі на "Українській правді" вказав, що не підписав документ.

"Я не поставив підпису під цим документом, бо пропонував інший план дій, і він не був підтриманий. Тим не менше, рішення прийнято – будемо його виконувати. Життя покаже, чи було воно вірним…", - зазначив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...