Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У МЗС сподіваються на "розблокування переговорів" із Євросоюзом

Вівторок, 13 листопада 2012, 14:46

Міністерство закордонних справ сподівається, що після виборів Верховної Ради будуть розблоковані переговори за згодою про асоціацію між Україною й Євросоюзом.

Про це сказав директор Департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин на брифінгу, повідомляють "Українські новини".

"Ми дуже хочемо (вірити), що нехай вибори були далеко не однозначними, але, менше з тим, вони підтвердили, що в Україні є велика конкуренція політичних сил, 2 нові політичні партії пройшли в парламент, і це показує дієздатність демократії в Україні", - сказав він.

"Це дає підстави розраховувати на розблокування переговорів щодо угоди про асоціацію з ЄС", - заявив Волошин.

Він підкреслив, що угода необхідна не президенту, а народу.

Волошин зазначив, що в МЗС України очікують завершення технічної роботи над проектом Угоди про асоціацію з Євросоюзом до кінця поточного року, після чого прогнозують поновлення переговорів із приводу її підписання.

"Ми думаємо, що під кінець року, у принципі, цей процес буде завершений", - повідомив він.

Чиновник також зазначив, що Україна зацікавлена в проведенні саміту "Україна - ЄС" після того, як запрацює Верховна Рада 7-го скликання.

"Ми хочемо провести саміт тоді, коли в Україні буде завершене формування нового складу Верховної Ради, включаючи комітети", - сказав Волошин, цитує "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що це – позиція європейської сторони, яка полягає в тому, "що вони хочуть провести саміт тоді, коли вони знають, із ким мають справу і хто є другою стороною діалогу".

"Для нас не так важлива дата саміту, як важливо його наповнення", - запевнив Волошин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування