Посол "заспокоїв" росіян: "Свобода" змінить риторику

Вівторок, 13 листопада 2012, 20:35

Росіянам не варто вважати, що українці, які голосували на виборах до Верховної Ради за партію "Свобода", займають антиросійську позицію.

Про це у вівторок заявив посол України в Росії Володимир Єльченко в ході спілкування зі студентами Московського державного лінгвістичного університету, передає УНІАН.

За його словами, через недосконалість виборчого законодавства і через загальнопротестну налаштованість дуже багато людей проголосували за "Свободу".

"Раніше у нас була графа "проти всіх", тепер її прибрали. Тому голосували за ту партію, яку вважали найбільш протестною проти всього поганого - проти економічної ситуації, безробіття, невисоких зарплат тощо. Я думаю, що реально ідеології цієї партії довіряють набагато менше людей", - сказав Єльченко.

Він підкреслив, що кожен має право на свої погляди, але вони не повинні бути спрямовані проти найближчого сусіда.

При цьому він упевнений, що в парламенті "Свобода" стримає свою радикальну риторику.

"Одна справа - виборчі гасла, а інша справа - це реальна робота в парламенті. Мені здається, що коли ця партія почне брати своє слово в парламенті, то вона свою риторику стримає", - сказав Єльченко.

Він висловив упевненість, що "Свобода" не зможе диктувати свою позицію у Верховній Раді щодо російського напрямку в політиці.

"Це не стане переважаючою думкою в майбутній роботі парламенту України", - резюмував посол.

Як відомо, на останніх парламентських виборах в Україні 28 жовтня за "Свободу" проголосували 2 мільйонів 129 тисяч 933 виборці, що становить 10,44% від загальної кількості громадян, які взяли участь у виборах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування