Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Спілка журналістів засуджує ЗМІ, які "сприяли брудним технологіям" на виборах

Середа, 14 листопада 2012, 09:26

Національна спілка журналістів "оголошує кампанію громадського осуду" редакцій ЗМІ, які під час виборів видавали журналістські посвідчення стороннім особам.

Про це сказано у заяві НСЖУ.

"Практика масової видачі редакційних посвідчень є ганебною та дискредитує сучасну українську журналістику, рівень довіри до якої і так є вкрай тривожним… НСЖУ засуджує як дії штабів, що під видом журналістів організовують перебування на дільницях своїх активістів, так і позицію ЗМІ, що сприяють їм у цьому", - йдеться у ній.

НСЖУ звертається до "справжніх журналістів, до громадських активістів, експертів, представників політичних сил та окремих кандидатів, членів виборчих комісій з проханням повідомити НСЖУ про факти користування в ході виборів сумнівними редакційними посвідченнями".

Зокрема, вони просять зазначити назви ЗМІ, які видали документи журналістам.

"Перелік ЗМІ, які сприяли брудним виборчим технологіям, буде оприлюднено на сайті НСЖУ та серед медіа України", - сказано у заяві.

Як відомо, під час протистоянь в "проблемних" окружкомах, зокрема, окружкомі Іллєнка-Гереги і Левченка-Пилипишина були присутні люди спортивної зовнішності з посвідченнями журналістів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування