Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Развозжаєв не просив у України притулку - Міграційна служба

Середа, 14 листопада 2012, 11:15

Російський опозиціонер Леонід Развозжаєв не просив в української влади політичного притулку.

Про це заявив голова Державної міграційної служби України Микола Ковальчук журналістам у середу в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"До нас він (Развозжаєв) не звертався. Я тільки від преси дізнався, що він нібито був в одній зі структур, яка займається біженцями-ізраїльтянами", - сказав Ковальчук.

22 жовтня стало відомо про затримання Леоніда Развозжаєва.

За даними Слідчого комітету Росії, він з'явився з зізнанням ("повинною").

Сам Развозжаєв заявив правозахисникам, що невідомі люди схопили його в Києві, де він намагався отримати політичний притулок, катували для схиляння до зізнань і доставили до Москви.

Басманний суд Москви заарештував опозиціонера.

25 жовтня адвокат Марко Фейгін, який відвідав Развозжаєва в СІЗО "Лефортово", повідомив, що його підзахисний відмовився від явки з "повинною" і своїх свідчень, бо вони були дані під тиском.

Офіційний представник СК РФ Володимир Маркін повідомляв, що Развозжаєв офіційно не звертався в СК із заявами про застосування до нього катувань. Але, за його словами, СК РФ перевірить усі дані й повідомлення у ЗМІ про вчинення у відношенні Развозжаєва злочинів.

У понеділок російський журнал The New Times опублікував текст останньої сторінки свідчень Развозжаєва, який розповів, що сам вирішив повернутися з України до Москви, отримував гроші від грузинського політика Гіві Таргамадзе у сумі $3,3 тис.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування