Пшонка не збирається змінювати виборче законодавство - він просто узагальнив проблеми

Середа, 14 листопада 2012, 12:16

Генеральна прокуратура не надавала законодавчих ініціатив щодо змін виборчого законодавства.

Про це йдеться в роз’ясненні прес-служби Генпрокуратури.

У відомстві наголосили, що на виконання доручення президента, Генеральна прокуратура проаналізувала зміст порушень, що мали місце під час виборчої кампанії на одномандатних округах.

Генеральною прокуратурою було зазначено про наступні недоліки:

1. Чинним законодавством не врегульовано механізм виконання ЦВК функцій окружної комісії щодо встановлення результатів голосування, передусім у випадках їх бездіяльності.

2. Законом України "Про вибори народних депутатів України" не передбачено дієвого механізму реагування виборчих комісій у випадках, коли кандидати в депутати неодноразово порушують виборче законодавство.

3. Не визначено особливостей доступу до оригіналів виборчої документації судів, правоохоронних органів та державних виконавців.

4. У Законі України "Про вибори народних депутатів України" немає критеріїв визнання голосування на окремих дільницях недійсним у зв’язку з не допуском спостерігачів та представників кандидатів у депутати.

У ГПУ наголосили що наведені вище висновки, не є пропозиціями щодо позбавлення чи наділення будь-кого певними повноваженнями.

Згідно Закону України "Про центральну виборчу комісію", Центральна виборча комісія за результатами узагальнення практики застосування законодавства України про вибори та практики проведення виборів в Україні, а також у разі необхідності може за власною ініціативою розглянути та прийняти у встановленому порядку рішення стосовно підготовки пропозицій щодо вдосконалення законодавства України про вибори.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News