Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ВАСУ відхилив ще два позови опозиції по спірних округах

Четвер, 15 листопада 2012, 10:25

Вищий адміністративний суд відмовився зобов'язати Центрвиборчком визнати обраними депутатами Верховної Ради двох кандидатів від ВО "Батьківщина".

Як повідомляють "Українські новини", мова йде про Наталію Солейко (одномандатний округ №11 у Вінницькій області) та Івана Мельничука (округ №14 у Вінницькій області).

За словами адвоката "Батьківщини" Андрія Помазанова, суд відхилив 2 відповідних позови Солейко й Мельничука. При цьому засідання по цих справах тривало до півночі 14 листопада.

Суд визнав безпідставними позовні вимоги кандидатів. Вони зокрема вимагали визнати бездіяльність ЦВК щодо контролю над встановленням результатів виборів у цих округах, скасувати протокол ЦВК про встановлення результатів голосування, а також зобов'язати Центрвиборчком провести перерахунок голосів на підставі протоколів виборчих дільниць і визнати переможцями кандидатів від "Батьківщини".

Також суд зняв тимчасову заборону на оприлюднення результатів виборів в округах №11 і №14.

Як відомо, 13 листопада Вищий адмінсуд у рамках забезпечення позову Солейко до ЦВК заборонив Центрвиборчкому оприлюднити результати виборів в окрузі №11 до розгляду судом цього позову.

Відповідно до прийнятого ЦВК протоколу про встановлення результатів виборів в окрузі №11, перемогу отримав самовисуванець Олександр Домбровський, а в окрузі №14 – самовисуванець Віктор Жеребнюк.

При цьому до зміни 2 листопада Центрвиборчкомом голови окружкому №11, за даними на сайті ЦВК, в окрузі лідирувала Солейко, зокрема, за результатами опрацювання 82,72% протоколів, у неї було 29,93%, а в Домбровського – 28,99%.

В окрузі №14, згідно з даними на сайті ЦВК станом на 30 жовтня, за результатами опрацювання 100% протоколів, переміг Мельничук з результатом 34,68% голосів, при цьому Жеребнюк набрав 32,6%.

Згодом ці дані були змінені, і переміг Жеребнюк з результатом 33,32% проти 33,24% Мельничука.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування