Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Коморовський: Україна дозріває до того, щоб наближатися до Євросоюзу

Четвер, 15 листопада 2012, 10:40

Президент Польщі Броніслав Коморовський вважає, що Україна дозріває до того, щоб наближатися до Євросоюзу.

Про це він заявляє під час лекції у Європейському колегіумі в Бругії, повідомляє "Польське радіо".

Глава держави наголосив, що Євросоюз повинен відважно думати про те, щоб на різних засадах відкриватися для країн-сусідів Євроспільноти.

На погляд президента Коморовського, процес наближення України до Євроспільноти повинен відбуватися двома способами.

"Один процес – це саме ратифікація в окремих країнах-членах ЄС та підписання угод про асоційоване членство з Україною", - вважає він.

За його словами, це потрібно поєднати з паралельним процесом реалізації узгодженої "дорожньої карти", яка має зв’язок з необхідними в Україні змінами, які реформуватимуть українське правосуддя.

Глава Польщі зазначив, що керівна партія та опозиція повинні співпрацювати не лише в справах, що стосуються остаточного розрахунку з порушеннями під час виборів, але також у обсязі продовження процесу наближення до Заходу.

"Існують перешкоди, які мають зв’язок з негативними оцінками деяких аспектів виборів в Україні. На мій погляд, - це стосується 5 округів – де різні політичні сили припустилися порушень", - вважає він.

На думку Коморовського, ці негативні явища можуть зникнути з українського життя тільки і виключно у результаті співпраці між владою і опозицією.

Водночас, канцлер Німеччини Ангела Меркель у середу заявила, що умов, що угода про асоціацію може бути підписана, наразі немає.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: