Князевич стверджує, що хоч Аваков і в Італії, а депутатом стане

Четвер, 15 листопада 2012, 12:23

Перебування поза межами України Арсена Авакова, який визнаний обраним народним депутатом за списком "Батьківщини", не є підставою для відмови ЦВК у його реєстрації нардепом.

Про це заявив представник ВО "Батьківщина" у ЦВК Руслан Князевич, пише УНІАН.

"Звичайно, це не може бути підставою для відмови у реєстрації. З моменту визнання Авакова обраним депутатом, стосовно нього застосовується депутатська недоторканність. І, відповідно до рішення Конституційного Суду, ухваленого у 1998 році, він повинен бути зареєстрований народним депутатом ", - сказав він.

Представник "Батьківщини" також нагадав, що згідно з частиною 3 статті 80 Конституції народний депутат не може притягуватися до кримінальної відповідальності без згоди парламенту.

Як відомо, ЦВК 14 листопада своєю постановою затвердила порядок розгляду документів осіб, обраних народними депутатами в загальнодержавному багатомандатному та одномандатних виборчих округах на виборах.

Згідно з затвердженим порядком, ЦВК за певних умов може визнати особу, обрану депутатом, такою, яка не набула депутатського мандата.

Зокрема, серед підстав, які визначила ЦВК для неотримання мандату є: подання заяви про відмову від депутатського мандата, або виникнення інших причин та обставин, пов`язаних з припиненням громадянства України, вибуттям за межі України на постійне проживання чи з метою отримання політичного притулку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News