Cафіуллін просить спортсменам пів мільярда і 5 гектарів Конча-Заспи

П'ятниця, 16 листопада 2012, 11:47

Голова Державної служби молоді та спорту України Равіль Сафіуллін повідомив, що будівництво нових спортивних споруд на базі олімпійської підготовки в Конча-Заспі під Києвом коштуватиме 410 млн грн.

"У першу чергу, там необхідний плавальний басейн, легкоатлетичний стадіон і багатофункціональна споруда, де були б зали для боротьби, гімнастики, боксу, штанги і так далі", - сказав він журналістам у п'ятницю в Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Сафіуллін нагадав, що напередодні Олімпійських ігор, що відбулися цього літа у Лондоні, на базі відбулося засідання комітету з підготовки України до проведення Олімпійських і Паралімпійських ігор, чемпіонатів світу та Європи під керівництвом прем'єр-міністра Миколи Азарова.

"Будівництво цих споруд було оцінено приблизно в 410 мільйонів гривень, що знайшло повне схвалення у Миколи Азарова та членів оргкомітету", - зазначив він.

Сафіуллін наголосив, що територія бази площею 7 га є недостатньою для реалізації зазначених планів.

"Тому було ухвалено рішення звернутися до міської влади про виділення близько 5 гектарів землі праворуч від в'їзду на базу", - повідомив він.

Він поінформував, що наприкінці жовтня - початку листопада його відомство нарешті отримало акт на землю площею 22 га в с. Гореничі. Також Держслужбі вдалося повернути через прокуратуру 11 га землі на території льодового стадіону, який розташувався на площі близько 17 га у районі виставкового центру.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...