Конгрес США прийняв візові санкції проти росіян

П'ятниця, 16 листопада 2012, 18:39

Палата представників конгресу США прийняла "законопроект Магнітського" і одночасно скасувала торговельну поправку Джексона-Веніка.

Законопроект передбачає введення візових санкцій проти росіян, імовірно відповідальних за смерть юриста Магнітського в СІЗО, повідомляє ВВС.

Тепер цей документ має розглянути Сенат.

Президент США Барак Обама може підписати закон до кінця року, після чого він вступить у дію.

МЗС РФ у зв'язку зі схваленням Палатою представників Конгресу США т.зв. "Закону імені С.Магнітского" заявив, що говорити з Росією мовою санкцій і ультиматумів безперспективно, і попередив, що відповідні заходи з боку Росії обов'язково будуть.

"Ілюзій бути не повинно: відповідні заходи з нашого боку обов'язково підуть, і відповідальність за це цілком ляже на США", - цитує відомство "Інтерфакс-Україна".

У МЗС РФ підкреслили, що "прийняте Палатою представників американського Конгресу рішення схвалити антиросійську законодавчу ініціативу, відповідно до якої вводяться візові та фінансові санкції стосовно громадян нашої країни - це зухвало недружній і провокаційний випад".

"Конгресмени не прислухалися до неодноразових попереджень, що даний крок негативно позначиться на загальній атмосфері російсько-американських відносин і не залишиться без жорсткої відповіді з нашого боку", - відзначили на Смоленській площі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування