Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У МВС вважають, що Мазурок скоїв не один злочин

Субота, 17 листопада 2012, 15:44

Після смерті Ярослава Мазурка слідство у справі про розстріл охоронців "Каравану" буде продовжуватися.

Про це повідомив "Комсомольській правді в Україні" генпрокурор Віктор Пшонка.

"Необхідно встановити обставини події, ширше розкрити особистість людини, що вчинила злочин, навіть якщо її вже немає в живих. Необхідно дізнатися, чому Ярослав Мазурок опинився тоді в "Каравані", який спосіб життя він вів, з ким контактував. Крім того, знайдений у Мазурка пістолет зараз перевіряється по інших злочинах", - сказав він.

Пшонка також заявив про повний збіг зразків ДНК за місцем проживання Мазурка, на місці розстрілу в "Каравані", у Львівській області - у будинку в його матері і у тіла, яке було знайдене в Сирецькому лісі.

"Всього ж у справі вже проведено близько 150 експертиз. До цього можу додати, що на черевиках, які вилучили зі столичної квартири, де останні десять років жив Мазурок, знайдена кров одного із загиблих охоронців", - сказав генпрокурор.

У той же час, начальник Головного слідчого управління МВС Василь Фаринник заявив, що Мазурок не схожий на людину, яка скоїла злочин уперше.

"Враховуючи, як він холоднокровно діяв у "Каравані", то це не та людина, яка вперше вчинила злочин. Мало того що стріляв без коливань, у нього на пістолеті була сітка для уловлювання гільз (вона відскочила і залишилася на місці злочину. - ред.). А чому? Та тому, що на гільзах залишається те, що навіть після високої температури експертам вдається витягувати і потім ідентифікувати", - зазначив Фаринник.

За його словами, зараз перевіряються всі нерозкриті злочини із застосуванням вогнепальної зброї за останні п'ять років. "Дивимося дактилоскопічні бази, гільзотеку, характер зброї", - сказав він.

"Якщо враховувати, що Мазурок таки скоїв не один цей злочин, природно, що коли він почув про намір охорони викликати міліцію, то зрозумів, що по пістолету почнеться робота конкретна. І гріхи його стануть відомі. Психологічно він був готовий до того, щоб вбивати", - додав також Фаринник.

Він також повідомив, що слідство ще не встановило, де Мазурок переховувався після вбивства в "Каравані" до своєї смерті, а також "чим він займався взагалі до стрілянини в "Каравані", хто були його друзі і так далі".

Фаринник також зазначив, що дружину Мазурка не можуть притягнути до відповідальності за допомогу чоловікові.

"Не можуть. У нас за Конституцією дружина має право нічого не говорити, не видавати. Її можуть запитати, але вона має право не давати свідчення", - пояснив він.

Як повідомлялося, Мазурка поховали в суботу на Північному кладовищі в Києві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...