Ізраїль висунув Хамасу ультиматум, уночі обстріл продовжився

Понеділок, 19 листопада 2012, 08:34

Ізраїльська влада пред'явили руху ХАМАС 36-годинний ультиматум.

Якщо за цей час із сектора Газа не припинять запускати по Ізраїлю ракети, вони розширять воєнну операцію, заявив міністр фінансів Ізраїлю Юваль Штайніц.

В інтерв'ю ізраїльської армійської радіостанції "Галею Цахал" міністр підкреслив, що у випадку, якщо ХАМАС не припинить обстрілювати територію Ізраїлю й незаконно постачати сектор Газа зброєю, справа може дійти до "повністю військового розв'язання" питання.

 Фото AP via mirror.co.uk

"Ми перебуваємо на роздоріжжі. Ми чекаємо або заспокоєння ситуації, або посилення операції, у тому числі розглядається питання про повністю військове вирішення проблеми", - заявив Штайниц.

Наслідки удару в Газі. Фото AFP via Aljazeera 

Радіо відзначає, що Ізраїль використовував Єгипет як посередник для передачі ультиматуму. По його даним, між Тель-Авівом і ХАМАС проходять непрямі переговори, однак розбіжності між сторонами поки занадто великі.

Зі своєї сторони, радіо "Голос Ізраїлю" повідомляє, що в понеділок буде вирішене питання про те, чи зможе Єгипет виступити як посередник на переговорах про припинення вогню.

У той же час у ніч на понеділок Ізраїль відновив обстріли території сектора Газа. Бойовики ХАМАС, у свою чергу, не припиняють випускати ракети.

Люди ховаються від ударов. Фото AFP via Aljazeera 

Неділя стала найкривавішим днем з моменту загострення протистояння.

Авіаудар ізраїльських ВВС по житловому кварталу в місті Газа забрав життя 11 осіб. У керівництві Ізраїлю заявляють, що цілями є будівлі керівників руху ХАМАС.

За даними лікарів, число загиблих палестинців з початку протистояння зросло до 80 чоловік. Жертвами конфлікту також стали троє ізраїльтян.

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун у неділю закликав всі сторони конфлікту в секторі Газа оголосити перемир'я.

Президент США Барак Обама підтримав у неділю право Ізраїлю на самооборону, однак сказав, що було б переважніше не доводити до наземної операції в секторі Газа.

Уночі під ізраїльський обстріл у Газі потрапили дві будівлі, у яких розміщалися низка палестинських ЗМІ, а також місцеві офіси британських телеканалів ITN і Sky і цілого ряду інших іноземних мовників. Нещодавно там же розташовувався й місцевий корпункт Бі-Бі-Сі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...