Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ЄС сумніваються, що в Україні схаменуться попри кинуту "тінь"

Понеділок, 19 листопада 2012, 10:35

19 листопада у Раді міністрів закордонних справ ЄС говоритимуть про майбутній формат співпраці з Києвом, а вже у грудні очікується резолюція Європарламенту.

Настрої у Брюсселі похмурі, європейські депутати зараз лише розводять руками, коли говорять про Україну, повідомляє "Deutsche Welle".

"Українські політики та олігархи мали б нарешті замислитися над тим, чи варто продовжувати у тому ж дусі, перебуваючи під загрозою втрати влади або статків через відсутність в Україні правової держави", - зауважив представник фракції Європейської народної партії у Європарламенті Міхаель Ґалер.

Проте у Європарламенті згоджуються з думкою міжнародних спостерігачів про те, що з огляду на те, як пройшли парламентські вибори, демократія в Україні програла.

"Цей факт буде відображено в оцінці виборів Європарламентом", - заявила євродепутат із групи "Зелені/Вільний альянс" Ребекка Гармс.

"Оцінка виборів стане тінню, яка накриє дискусію про реалізацію Євросоюзом політики сусідства щодо України", - вважає вона.

Водночас, Гармс відзначила і те, що "участь у виборчих перегонах нових партій, які забезпечили українцям можливість вибору", вигідно відрізнила Україну від Росії та Білорусі.

Однак вона вважає, що певна група українських політиків гальмує вихід України на рівень європейських принципів демократії та правової держави.

"За звітом Пета Кокса та Александра Квасневського, оприлюдненого ще до виборів, в українській політиці досі трапляється такий тип діячів, як "homo sovieticus", - зазначила Гармс.

На її думку, для такого типу політиків розмови про правову державу – це порожній звук.

У свою чергу, Ґалер також сумнівається, що українські політики раптом схаменуться.

Його колега по фракції Ельмар Брок поставив питання руба. "Нам що, зректися європейських цінностей, щоб Україна з нами розмовляла?".

Він наголосив, що  європолітики звертатимуть особливу увагу на сприйняття Україною європейських цінностей.

19 листопада на засіданні Ради міністрів закордонних справ Європейського Союзу відбудеться розмова про політичне майбутнє України у відносинах з ЄС. Рішення за її результатами Рада ухвалить у грудні. 

Крім того, у грудні на Україну чекає і резолюція Європейського парламенту, яка базуватиметься на оцінці спостерігачів за проведеними парламентськими виборами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...