Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин перейшов на аргументи опозиції про перевибори. БЮТ хоче звіту правоохоронців

Понеділок, 19 листопада 2012, 10:44

Спікер ВР Володимир Литвин не бачить причин, чому б ЦВК не могла встановити результати виборів на 5 проблемних округах.

Про це на погоджувальній раді в понеділок заявив голова ВР Володимир Литвин.

За його словами, він особисто "не бачить причин, за яких ЦВК не могла б сама встановити результати".

"Це ж не повінь і не цунамі. ЦВК, як мені бачиться, повинна була вилучити всі документи і самостійно почати публічно перераховувати голоси і встановлювати результат", - сказав Литвин.

Раніше лідер опозиційної фракції БЮТ Андрій Кожем'якін заявив, що опозиція погодиться розглядати  "будь-яке питання, пов'язане з виборами" лише в разі попереднього звіту правоохоронців щодо порушень, фальсифікацій та силових протистоянь" на певних округах під час підрахунку голосів.

"Ми категорично проти розгляду закону про перевибори, який може бути внесений парламентською більшість. У нас на руках всі оригінали протоколів з мокрими печатками, і тому ми не розуміємо чому по 5 округах повинні бути перевибори", - заявив він.

"Нам говорять, що хтось порушив закон. Хто? Досі ми не маємо жодної кримінальної справи. Порушили справи проти спостерігачів, які навпаки не давали Беркуту робити безпрєдєл. Тому перед тим, як розглядати цей законопроект, наша фракція вимагає інформації від Генпрокурора щодо подій, які відбулися, і хто за це поніс відповідальність", - сказав він.

"Друге: за дії всіх загонів, які використовували спецзасоби проти неозброєних людей, ми вимагаємо від міністра внутрішніх справ. Також своє останнє слово не сказав голова ЦВК", - наголосив Кожем'якін.

"Голова Верховного суду має надати інформацію про те, як його суди приймали рішення на користь провладних кандидатів, коли різниця між ними і опозиціонерами становила від 12 до 15 тисяч голосів", - наголосив Кожем'якін.

У свою чергу Литвин повідомив, що від правоохоронців надійшла письмова інформація щодо вищевказаних фактів, яка була направлена керівникам фракцій.

Він запропонував депутатам прийняти окреме рішення про заслуховування силовиків у Верховній Раді.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування