Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція обурена таємністю бюджету і хоче звіту влади

Понеділок, 19 листопада 2012, 11:47

Віце-спікер Микола Томенко вважає, що оскільки в Верховній Раді ще не бачили проекту держбюджету на 2013 рік, його має приймати вже новий склад парламенту.

Відповідний коментар поширила прес-служба Томенка.

За його словами, "не так давно Кабінет міністрів нібито направив проект бюджету до Верховної Ради, який, як з’ясувалося, бачили кілька осіб в парламенті і який пробув на території Верховної Ради не більше години, а потім зник".

"Тепер уряд налаштований розглянути та ухвалити бюджет протягом діяльності нинішньої Верховної Ради (спочатку планувалося на пленарному тижні з 20 по 23 листопада, тепер – на початку грудня) натомість знову-таки ніхто із депутатів та експертів його не бачив", - наголосив Томенко.

Він додав, що у ЗМІ з’являлася інформація про те, що проект бюджету вже побачили експерти Міжнародного валютного фонду, про нього знають усі урядовці, "натомість, з ним не змогли ознайомитися ні суспільство, ні парламент".

"Ми будемо вимагати розгляду бюджету за повноцінною процедурою", - запевнив опозиціонер.

"Перед цим треба було б заслухати інформацію прем’єр-міністра, голови Рахункової палати, інформацію про ситуацію з виплатою коштів через Держказначейство органам місцевого самоврядування тощо", - переконаний Томенко.

На його думку, потрібно "реально дізнатися про стан соціально-економічної ситуації, яку вже навіть такі очільники Партії регіонів, як Анатолій Кінах оцінюють як серйозну кризу в економіці, а вже потім обговорювати та ухвалювати бюджет на 2013 рік".

"Зрозуміло, що нинішній парламент може розпочати розгляд законопроекту про бюджет, заслухавши інформацію про нинішню ситуацію, а остаточне рішення має ухвалювати новий парламент, який і обрали для того, щоб він визначав параметри соціально-економічного життя України у 2013 році", - заявив Томенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування