Азаров подав Януковичу список на звільнення

Понеділок, 19 листопада 2012, 18:28

Прем'єр Микола Азаров подав президенту Віктору Януковичу подання про звільнення міністрів, обраних депутатами на парламентських виборах.

Про це прем'єр повідомив на засіданні малого Кабміну 19 листопада, передає ZN.UA з посиланням на джерело в секретаріаті Кабміну.

Азаров повідомив, що згадані в поданні члени уряду продовжать виконувати свої обов'язки, поки глава держави не вирішить їх подальшу долю.

Він на засіданні Кабміну не уточнив, чи фігурує у списку його прізвище, однак, за даними джерела, Азаров також згадується в поданому Януковичу поданні.

У поданому президенту списку, крім Азарова (№1 у списку Партії регіонів), також присутні віце-прем'єр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко (№3 у списку ПР) і віце-прем'єр, міністр інфраструктури Борис Колесніков (№8 у списку ПР) .

З міністрів в списку: глава Міносвіти Дмитро Табачник (№11 у списку ПР), глава Мін'юсту Олександр Лавринович (№12 у списку ПР) і міністр ЖКГ Анатолій Близнюк (№15 у списку ПР).

Що стосується обраних по мажоритарних округах міністра економічного розвитку і торгівлі Петра Порошенка (округ №12, Вінницька область) і міністра надзвичайних ситуацій Віктора Балоги (округ №69, Закарпатська область), вони повинні особисто написати заяви про своє звільнення.

За інформацією ZN.UA, один з діючих міністрів, обраних за мажоритаркою, вже написав таку заяву відразу після оголошення Центрвиборчкомом офіційних результатів виборів.

У разі, якщо президент прийме відставку глави уряду, то, згідно зі ст. 115 Конституції, це потягне за собою відставку всього Кабміну. Це одна з причин, по якій Азаров має високі шанси зберегти за собою крісло прем'єра.

Як відомо, згідно зі ст. 78 Конституції народні депутати не можуть мати іншого представницького мандата чи бути на державній службі.

Для того щоб прийняти присягу народного депутата, міністри повинні залишити свої посади в Кабінеті міністрів, надавши в ЦВК до 3 грудня відповідні документи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування