У відомстві Близнюка накопали махінації і зайві автомобілі

Вівторок, 20 листопада 2012, 13:18

Міністерство регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ перевищило ліміт на автомобілі і використовувало не за призначенням 7 машин із 12-ти.

Про це йдеться в результатах аудиту ефективності використання коштів держбюджету на забезпечення діяльності міністерства у 2011 році та І півріччі 2012 року, повідомляє Рахункова палата.

"На балансі Мінрегіону перебувало 12 одиниць службового автотранспорту замість 8 за лімітом, встановленим Кабінетом міністрів. За обслуговування цих автомобілів ДП "Укркомунобслуговування" у 2011 році та І півріччі 2012 року отримало 2,7 млн. гривень", - інформує відомство.

"Водночас апарат міністерства користувався лише 5-ма автомобілями, а інші 7 використовувались зазначеним підприємством у власних потребах", - йдеться у повідомленні.

Загалом, за висновками Колегії, на результати діяльності Мінрегіонбуду і ефективність використання бюджетних коштів "негативно вплинули довготривалість реорганізації міністерства у зв'язку із запровадженням у 2010 році заходів з оптимізації центральних органів виконавчої влади, а також недосконалість чинного законодавства".

Управлінський апарат міністерства під час організаційних і структурних змін скоротили на 26%, однак видатки на оплату праці зменшилися лише на 11,8%, а зекономлені фінансові ресурси "були використані на підвищення розмірів премій, а також щомісячні доплати окремим категоріям працівників, не передбачені чинним законодавством".

"Обсяги інших поточних і капітальних видатків визначалися за відсутності належних економічних розрахунків і обґрунтувань. Як наслідок, наприкінці 2011 року до державного бюджету було повернено 6,6 млн. грн. невикористаних коштів", - сказано в повідомленні.

"Комунальне обслуговування адмінбудівель, у яких розміщується Мінрегіон, здійснювали два державних підприємства, створені міністерством. Однак визначені договорами обсяги витрат за надані ними послуги не були підтверджені жодними розрахунками, кількісні показники споживання послуг не обраховувалися", - інформує Рахункова палата.

"При цьому на відшкодування цим підприємствам включених до вартості послуг сум планового прибутку, адміністративних витрат і ПДВ витрачено майже 2 млн. грн. бюджетних коштів", - додають аудитори.

Мінрегіонбуд очолює Анатолій Близнюк, який пройшов до Верховної Ради як №15 у списку Партії регіонів. Він планує працювати в парламенті - його прізвище входить у перелік тих міністрів, яких прем'єр-міністр пропонує президенту звільнити.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування