У Грищенка вже заявляють, що наразі проводити саміт недоцільно

Вівторок, 20 листопада 2012, 21:08

Міністерство закордонних справ пояснює причини відкладення саміту "Україна-ЄС" очікуванням формування нових органів влади в Україні.

Про це заявив на брифінгу директор Департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин, якого цитує УНІАН.

"Саміт – це великий захід, він потребує серйозної підготовки, тому ми з датою визначимося пізніше, але у нас немає жодних сумнівів в тому, що саміт відбудеться", - сказав він.

Волошин зазначив, що ніхто і ніколи в Європейському Союзі не казав, що не буде саміту, оскільки це механізм діалогу, від якого ніхто не відмовляється.

Представник МЗС зазначив, що на сьогоднішній день проведення саміту недоцільне. Він нагадав, що європейська сторона хоче провести саміт після повноцінного формування законодавчого органу влади.

"В інформаційному просторі обговорюються і можливі зміни уряду, все що завгодно, тобто в цих умовах проводити саміт - недоцільно", - сказав він.

За його словами, коли за найбільш оптимістичним сценарієм будуть вирішені всі ці питання, в Європі вже будуть різдвяні свята, і ніякі заходи вже проводитися не будуть.

Потім, за словами Волошина, в Україні почнуться новорічні, різдвяні свята, і тому в цей час проведення саміту неможливе.

Раніше повідомлялося, що саміт Україна - ЄС цього року, вочевидь, не відбудеться.

"Така зустріч є беззмістовною, стає фотографічним церемоніалом - а це лише зіграло б на руку Януковичу, мовляв, він має європейських друзів. Насправді ж ніхто у Європі не бажає з ним фотографуватися", - додав співрозмовник у Єврокомісії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News