На День свободи для міліції готують "сюрпризи"

Середа, 21 листопада 2012, 13:29

У четвер на Майдані Коаліція учасників помаранчевої революції та Комітет визволення політв'язнів проведуть акції, присвячені річниці Помаранчевої революції.

Дану інформацію "Українській правді" підтвердили керівники організацій.

"Це буде не святкування, а відзначення у більш жорсткій формі. При авторитарному режимі святкувати рівносильно весільним танцям на похоронах", - сказав голова КУПРу Сергій Мельниченко.

Він також розповів, що у КМДА йому повідомили, що перешкоджати проведенню заходу не будуть, але для безпеки виставлять турнікети біля дороги.

"Завтра десь о 14 ми встановимо апаратуру, о 18 почнуться виступи. ми намагаємось дистанціюватися від офіційних політиків", - розповів голова комітету визволення політв'язнів Микола Коханівський.

Він також розповів, що у міліції йому повідомили, що далеко активістів не пустять.

"Комітет визволення політв'язнів подав заявку, що ми підемо до Верховної ради, хтось подав, що піде на Банкову. Але нам сказали, що будуть блокувати і не пускатимуть", - сказав він.

Коханівський також повідомив, що у них "дійсно є сюрприз для міліції".

Як відомо, День Свободи відзначався 22 листопада. Це свято було встановлено 19 листопада 2005 року указом президента Віктора Ющенка.

30 грудня 2011 року президент Віктор Янукович підписав указ, згідно з яким 22 січня визначено як День Соборності та Свободи.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування