Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

УДАР не збирається підтримувати зміни до закону про вибори

Середа, 21 листопада 2012, 15:19

Депутати від партії УДАР Віталія Кличка не будуть голосувати за будь-які зміни до старого закону про вибори.

Про це заявив новообраний народний депутат від УДАРу Володимир Куренной в ефірі програми "Про головне" на Першому національному, повідомляє сайт партії.

"Ми виступаємо за те, що треба ухвалити новий закон про вибори. Нинішній закон і став одним з чинників такого відверто недемократичного проведення парламентських виборів", - заявив він.

"Тільки новий закон, тільки пропорційна система з відкритими списками – це наша чітка позиція. Голосувати за якийсь там косметичний ремонт, який хоче зробити влада, щоб прикрити бездіяльність ЦВК, ми не будемо", - наголосив Куренной.

На його думку, Центральна виборча комісія повинна закінчити свою роботу щодо встановлення результатів парламентських виборів і в 5 проблемних округах.

"Відмову від встановлення результатів виборів в цих округах інакше, як бойкотом, назвати не можна", - сказав УДАРівець.

"Якщо б всі правові  інституції, які є в державі, чітко виконували закон – в тому числі Центральна виборча комісія, Генеральна прокуратура, Міністерство внутрішніх справ, то встановити результат в цих 5 округах, а також ще по декількох округах, де теж були фактично сфальсифіковані результати виборів, було б дуже легко", - переконаний він.

На думку Куренного, проблема тут – не юридична, а політична: "небажання влади визнати результати виборів".

Політик також назвав безпідставними прогнози окремих експертів про те, що з фракції УДАРу буде найбільша кількість перебіжчиків у новому парламенті.

"Говорити про те, що перебіжчики будуть від УДАРу – несерйозно і непрофесійно. А от про що сьогодні говорити варто – про тиск, який чиниться на депутатів від нашої партії, на депутатів від "Батьківщини". Тиск з боку правоохоронних органів, прокуратури", - заявив Куренной.

"Вже не поодинокими є випадки, коли раптом саме після виборів почалися перевірки деяких структур, наближених до тих чи інших народних депутатів, в тому числі від партії УДАР", - зазначив він.

"Це тиск з метою змінити політичну позицію наших партійців. Але я запевняю вас, що в партії УДАР склалася команда, яку залякати буде складно", - заявив Куренной. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування