Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин прогнозує створення 5 фракцій у Раді і хоче в комітет науки

Середа, 21 листопада 2012, 16:10

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин прогнозує, що в парламенті 7-го скликання буде створено 5 фракцій, а також виключає створення депутатських груп позафракційних парламентарів до 2015 року.

Про це він сказав в інтерв'ю "Українським новинам".

"Можна з упевненістю стверджувати, що в новому скликанні Ради будуть представлені 5 фракцій: Партії регіонів, Об'єднаної опозиції "Батькивщина", УДАРу Віталія Кличка, партії ВО "Свобода" і Комуністичної партії", - сказав він.

У той же час він підкреслив, що норму закону про створення фракцій можна трактувати й так, що депутати, обрані в мажоритарних округах від партій, мають підстави оголосити про створення власних фракцій.

"Однак легалізувати такий намір може тільки голова Верховної Ради. Беру на себе сміливість стверджувати, що такого оголошення не буде", - сказав він.

Крім цього спікер відзначив, що обмеження регламентом мінімально можливої чисельності депутатів у групах кількістю парламентаріїв у найменшій фракції унеможливлює створення таких груп.

"Тому однозначно можу припускати, що вони не будуть створені, щонайменше, до 2015 року", - відзначив він.

Голова парламенту припустив, що нові депутатські об'єднання в парламенті можливі тільки після президентських виборів залежно від їхніх результатів.

Литвин відзначив, що не отримував пропозицій щодо входження в більшість у парламенті 7-го скликання.

"Зі мною такі переговори не велися", - сказав спікер.

Разом із цим він повідомив, що в нове скликання парламенту обрані депутатами близько 10 людей, пов'язаних певною мірою з Народною партією.

Литвин також відзначив, що виступає за затвердження складу комітетів у парламенті 7-го скликання однією постановою, і додав, що сам планує працювати в комітеті з питань науки й освіти.

Підводячи підсумки свого спікерства в парламенті діючого 6-го скликання, Литвин відзначив, що в нього більш приємні спогади про своє головування в Раді 4-го скликання.

За його словами, парламент 6-го скликання був складним, і йому доводилося робити складний вибір для досягнення компромісів. Також він відзначив, що важко пережив ситуацію із прийняттям закону про мовну політику.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...