Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Майдані збираються люди, а по закутках уже чатує "Беркут"

Четвер, 22 листопада 2012, 16:30

На Майдані Незалежності у Києві збираються люди для святкування 8-й річниці Помаранчевої революції.

Станом на 16:30 на Майдані зібралося близько 150 осіб, зокрема, представники УНП, повідомляє Український тиждень.

Як заявив голова громадського об’єднання "Луганці" Сергій Коваленко, заявку на проведення акції організатори сьогоднішніх акцій подавали на три доби.

Але вони закликають присутніх до проведення безстрокової акції. Головною вимогою протестувальників має стати відставка уряду Миколи Азарова.

Міліція попросила учасників акції перейти до Головпоштамту, оскільки саме на це місце подана заявка. До цього всі збиралися через дорогу, де поруч столичні комунальники встановлюють новорічну ялинку. Міліція не пускає людей безпосередньо до монументу Незалежності.

Станом на 16:30 виступали всі охочі, зокрема, люди читали вірші. Ніякої сцени немає, всі стоять колом.

Разом з тим, як повідомляє УНІАН, на прилеглих до Майдану Незалежності вулицях, зосереджена достатньо велика кількість автобусів з бійцями спецпідрозділу "Беркут".

"Беркут" біля театру Івана Франка 

У той же час в київській міліції не уточнюють кількість співробітників правоохоронних органів, задіяних у забезпеченні правопорядку під час святкування річниці Помаранчевої революції у центрі столиці.

"Кількість працівників залежатиме від кількості учасників заходу",- зазначили в прес-службі міліції. 

Заявки з метою проведення масових заходів у річницю Помаранчевої революції до КМДА подали 4 організації: ВГО "Коаліція учасників помаранчевої революції", Комітет визволення політв’язнів, Конгрес українських націоналістів та Громадянський рух "Спільна справа".

Як відомо, 30 грудня 2011 року президент Віктор Янукович своїм указом скасував День Свободи, який із 2005 року відзначався 22 листопада, у день початку Помаранчевої революції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування