Дружина Луценка: мене роздягали до білизни, а Юру, як собаку, водили на ланцюгу

П'ятниця, 23 листопада 2012, 16:59

Емоційний стан і поведінка екс-міністра МВС Юрія Луценка у суді відповідають тим рішенням, які ухвалюють суди.

Про це в ефірі "Радіо Свобода" заявила дружина і захисник екс-міністра Ірина Луценко, відповідаючи на питання, чому Луценко некоректно поводився на суді і обзивав суддів.

"Його (Луценка) емоційний стан відповідний тим рішенням, які приймаються сьогоднішньою судовою системою в Україні. Здоров’я в нього не покращується", - сказала Луценко.

"Луценко – емоційна людина. Але його емоційний стан, коли він побачив того самого суддю, який залишив вирок у силі по першій справі, навіть не спробувавши розглянути його. А це більше 50 томів! Як людина може ставитися до таких суддів, підневільних, які діють не по справедливості, а лише з "телефонного права"?", - сказала захисник.

Вона додала, що два тижня тому Комітет по запобіганню тортурам опублікував свій висновок стосовно того, що відбувається в пенітенціарній системі, де йдеться, що "відтермінування лікування Луценка цей комітет розглядає як тортури, як знущання над людиною, як посягання на його гідність і честь".
 
"Скажіть, будь ласка, коли людину 2 роки фізично не лікують, даючи йму фізично страждати, знущаються, принижують його і його сім’ю, якою може бути людина?", - сказала Луценко.

Вона також долала, що на висловлювання Луценка в суді вплинули також два роки у тюрмі, більше 10 набутих у в’язниці хвороб, незаконний арешт, голодування і "водіння його на ланцюгу більше 20 днів в оточенні".

"Це було в той період, коли його арештовували. Його водили як собаку, на ланцюгу 10-метровому, в оточенні 20 людей, озброєних автоматами, як злочинця, як маніяка, як вбивцю", - сказала Луценко.

"Крім емоційного стану, є ще роздягання мене 20 днів до білизни, як захисника, що категорично не можна було здійснювати, тому що я в статусі адвоката і користуюся такими самими правами. Є його постійне приниження в СІЗО, є його приниження постійно і порушення його прав в Менській колонії", - сказала захисник Луценка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

10:58
У Києві чоловік заради помсти колишній вбив її цуценя: поліція оголосила про підозру
10:56
Сирський: Якщо росіяни знову рушать на Харків, він стане для них фатальним містом
10:56
Футзальний клуб знявся з чемпіонату України через перехід гравців у стан повної бойової готовності
10:35
Франківщина, Черкащина, Київщина й Вінниччина: в ОВА розповіли про наслідки атаки
10:32
Молдова не підтверджує дані про проліт ракет своєю територією під час удару РФ по Україні
10:32
Сирський про "мобілізацію 500 тисяч": Після аудиту ця цифра суттєво зменшена
10:31
Каллас у двадцяту річницю вступу країни у НАТО закликала підтримати членство України
10:22
"Шоколадна" криза набирає оберти: як дефіцит какао у світі впливає на ціни
10:13
У шести областях пошкоджено енергетичну інфраструктуру – Шмигаль
10:09
Укрупнення університетів: міністр Лісовий назвав принципи, якими керується МОН
Усі новини...