Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Одеські націоналісти закликали Москву покаятися за Голодомор

Субота, 24 листопада 2012, 10:33

В Одесі близько 50 активістів ВО "Свобода" і Конгресу українських націоналістів провели біля Генконсульства РФ акцію "Москва, покайся", присвячену пам'яті жертв Голодомору.

Учасники акції в п’ятницю тримали державні прапори України і партійні прапори, а також плакати "Москва, покайся за геноцид українців 1932-33 років!", "Московські дипломати, пам'ятаєте про Миколу Леміка - не заперечуйте Голодомор" та інші, передає УНІАН.

Виступаючи в ході акції, лідер облорганізації ВО "Свобода" Павло Кириленко, обраний до парламенту 7-го скликання, сказав, що "оскільки Росія вважає себе правонаступницею Радянського Союзу, отже, повинна також нести і відповідальність за лиходійства колишнього режиму. Тому ми вимагаємо, щоб Україна змусила Кремль визнати те, що влаштований голодомор був геноцидом нашого народу".

У зверненні до керівництва Генконсульства РФ в Одесі учасники акції зажадали не лише визнання геноциду, але й проведення судового процесу над комунізмом.

До учасників акції вийшов віце-консул Артем Байкін, якому Кириленко передав звернення представників одеської громади.

Микола Лемік у жовтні 1933 року застрелив емісара ОГПУ Андрія Майлова на знак помсти за голод 1932-33 років в Україні, в організації якого ОУН звинувачувала радянську владу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування