Київських митників засудили за "швидкі" Тимошенко

Понеділок, 26 листопада 2012, 14:56

Двох працівників Київської регіональної митниці засудили до 3 років позбавлення волі з випробувальним терміном на 1 рік за порушення при розмитненні автомобілів "Оpel Combo" за часів прем’єрства Юлії Тимошенко. 

Як повідомляє прокуратура Києва, Солом’янський райсуд столиці виніс вирок працівникам митниці, "через службову недбалість яких до державного бюджету не надійшло понад 9 млн грн.".

"Начальник та інспектор відділу Київської регіональної митниці у 2009 році під час митного оформлення автомобілів "Оpel Combo" прийняли незаконне рішення про їх класифікацію як транспортних засобів медичного призначення, що надало можливість зменшити розмір митних та інших податкових платежів", - йдеться у повідомленні. 

"На підставі виданого ними рішення під час розмитнення 1000 автомобілів "Оpel Combo" не було донараховано та не сплачено понад 7,1 млн грн ввізного мита, 1,5 млн грн податку на додану вартість та 465 тис. грн акцизного збору", - зазначає прокуратура. 

Відомство наголошує, що "державна реєстрація автомобілів "Оpel Combo" як виробу медичного призначення не проводилася, свідоцтво про державну реєстрацію не видавалося". 

За висновками ДП "Український медичний центр сертифікації", вказані автомобілі не можуть бути визнані виробами медичного призначення, оскільки не відповідають вимогам державного стандарту: "не мають жодного спеціалізованого медичного приладу чи устаткування та не пристосовані для транспортування хоча б однієї особи на ношах". 

Державна митна служба рішення київських митників щодо класифікації транспортних засобів за кодом виробів медичного призначення визнала неправомірним та скасувала. 

"За вироком суду обох посадовців Київської регіональної митниці засуджено за ч. 2 ст. 367 КК України та призначено покарання у вигляді 3 років позбавлення волі з іспитовим строком на 1 рік, а також позбавлено права займати посади, пов’язані з виконанням функцій представників влади, на 1 рік", - інформує прокуратура. 

Раніше Генпрокуратура порушила справу за фактом порушення законодавства службовими особами Кабміну у 2009 році під час закупки 1000 вантажопасажирських автомобілів Оpel Combo під виглядом автомобілів швидкої меддопомоги.

Зокрема, справа щодо "швидких" була порушена проти екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко – відповідну постанову їй було вручено 27 січня 2011 року.

Генпрокуратура стверджувала, що уряд Тимошенко "незаконно змінив перелік медичного обладнання автомобіля", а ввезені автомобілі "використовувались у передвиборчій кампанії кандидата на пост президента Тимошенко шляхом розміщення на них напису "Програма уряду Тимошенко" та інших агітаційних написів".

Також справа була порушена проти митників.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News