Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Грищенка вважають, що візи з ЄС можуть скасувати і раніше, але Нідерланди проти

Понеділок, 26 листопада 2012, 18:30

Введення Європейським Союзом безвізового режиму для громадян України можливо до набрання чинності угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

Таку думку озвучив директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ Олег Волошин, передають "Українські новини".

"Безвізовий режим може бути введений раніше угоди про асоціацію. Або угода про асоціацію буде раніше, ніж безвізовий режим. Тобто ці процеси не пов'язані між собою", - повідомив він.

За його словами, скасування віз ніколи не прив'язувалася до угоди про асоціацію.

"Вони ніяк між собою не пов'язані. Є чіткий перелік умов, які ми повинні виконати, зокрема біометричні паспорти для того, щоб отримати безвізовий режим... Ми працюємо над цим", - додав він.

При цьому він повідомив, що одним із супротивників введення безвізового режиму є Нідерланди, оскільки, за його словами, ця країна не хоче розширення ЄС і втомилася від напливу іммігрантів.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація з посиланням на коментарі заступника міністра закордонних справ Польщі Катажини Паучінської-Наленч, що ЄС може запровадити безвізовий режим для громадян України ще до вступу в силу угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Глава представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінский підтверджує, що існує план дій щодо підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС у 2013 році.

МЗС сподівається, що після виборів Ради будуть розблоковані переговори щодо угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування