Екс-міністр Польщі вважає, що Україна не розуміє свого місця

Понеділок, 26 листопада 2012, 20:03

Екс-міністр закордонних справ Польщі Адам Даніель Ротфельд вважає, що Україна не до кінця розуміє своє місце в міжнародному співтоваристві.

Про це він сказав під час круглого столу "Центральна Європа: сприяння європейській інтеграції України", передають "Українські новини".

"У мене враження, що в Україні переважає ситуація, яку можна визначити мовою вчених соціологів - це "когнітивний дисонанс", що означає нерозуміння пізнання того, де і яке місце України в міжнародному співтоваристві", - зазначив Ротфельд.

За його словами, він нещодавно був у Києві на конференції, присвяченій обговоренню оборони в контексті відносин України з Європейським Союзом та НАТО і на якій неодноразово наголошувалося про позаблоковий статус України.

"Справа в тому, що поняття "позаблокової політики" мало сенс, коли існували блоки. Тобто був Варшавський договір на сході, НАТО - на заході. І тоді можна було говорити, що є країни, такі як Фінляндія, Швеція, Швейцарія, Австрія, які були позаблоковими. Але сьогодні позаблокова політика стосується того, що вже пройшло", - розповів він.

На його думку, в Україні є непорозуміння того, що світ перебуває в іншому часі, від чого виникає помилкова думка, що Європа чи Росія хочуть перетягнути країну на свою сторону.

Ротфельд наголосив, що кожна країна зайнята вирішенням своїх внутрішніх питань.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News