Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Саакашвілі вважає неприйнятними арешти через політику

Вівторок, 27 листопада 2012, 11:57

Президент Грузії Михаїл Саакашвілі вважає неприйнятним вирішення політичних питань за допомогою арештів.

Про це він сказав під час Дипломатичного клубу "Відкрита Україна" у вівторок, коментуючи інформацію про те, що його найближчих соратників після зміни влади намагаються притягнути до відповідальності.

Він висловив упевненість, що його соратників переслідують виключно з політичних мотивів, оскільки ніхто в Грузії не може сказати, що ці люди використовували державні кошти для власного збагачення.

"Їм всім інкримінують одну статтю – зловживання владою. І, наприклад, начальника генштабу переслідують за те, що він рік тому взяв за вухо солдата і змусив інших бігати навколо казарми з голими торсами. Я служив в Україні і теж бігав по 10 км в тому ж стані, і ніхто з моїх командирів досі за це не сів ", - сказав Саакашвілі.

За його словами, у понеділок був допитаний голова податкової служби, який "провів реформу практично з нуля і до якого вони довго підступалися, щоб за щось його зцапати", а крім того був допитаний один з найближчих соратників Саакашвілі екс-міністр внутрішніх справ.

"Якщо хтось вважає, що політичні питання треба вирішувати за допомогою арештів, то я так не думаю. Може посадити всю опозицію? Але від того вона не припинить бути опозицією", - сказав він.

На уточнююче запитання, чи скористається він в такому разі своїм правом на те, щоб відправити уряд у відставку, Саакашвілі відповів:

"Я не думаю, що зараз такі потрясіння я вправі робити, або що це було б доцільно. Ми передали цей процес суспільству, тому суспільство має вирішувати".

Водночас Саакашвілі вважає, що ситуація, яка склалася в Грузії з часу Революції троянд і дотепер не схожа на те, що відбулося в Україні з часів Помаранчевої революції дотепер.

Перед цим кореспондент УП заходила до готелю Інтерконтиненталь, де відбувався захід практично одночасно з президентом Саакашвілі.

При цьому жоден з охоронців грузинського президента не розчищав дорогу президента та не заважав іншим пересуватись по приміщенню.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування