Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кужель: Янукович повинен відповідати перед міжнародним судом

Вівторок, 27 листопада 2012, 12:14

Олександра Кужель заявила, що дозвіл на розробку сланцевого газу і створення земельного банку - злочини президента Віктора Януковича проти народу.

Про це вона сказала в інтерв'ю "Українській правді".

"Янукович зробив два злочини проти українського народу, за які він повинен відповідати перед міжнародним судом - це створення земельного банку і дозвіл на видобуток сланцевого газу", - заявила Кужель.

"У Харкові, де почали бурити свердловини для видобутку нетрадиційного газу, вже пішла з колодязів вода. І це тільки початок катастрофи", - зазначила політик.

За її словами, у видобутку сланцевого газу зацікавлена ​​"сім'я" Януковича. "Вони 15% будуть довічно отримувати на нашій з вами смерті", - додала Кужель.

"По всьому чорноморському узбережжю затоплені контейнери з хімічними відходами, які дуже сильно фонять. Контейнери донині там, а влада воліє проблему "не помічати". Так от, уявіть, якщо зараз шельф почнуть розробляти із застосуванням технології гідророзриву? Що станеться? Екологічна катастрофа", - сказала вона.

Крім того, говорячи про земельний банк, Кужель заявила: "Прийнятий мораторій на продаж землі абсолютно нічого не вирішує. Після того, як "сім'я" за підтримки 30 сонних депутатів вночі створила земельний банк, стало ясно, що ні купувати, ні продавати ніхто нічого і не збирався. Вони вже все і так забрали. Землі вже немає".

За її словами, в статутний капітал банку увійшли всі сільськогосподарські землі, не внесені в кадастр, всі заповідні землі і дно територіальних вод. "А це і шельф з покладами корисних копалин, і, що важливо, акваторії портів", - додала Кужель.

"Що відбуватиметься далі? Буде земля віддаватися в концесію. Кому? Кому захочуть. А з самим банком тепер залишилося вчинити так само, як зробили з "Хлібінвестбудом" - був державним, а в один прекрасний день 99% цього підприємства стало власністю кіпрської компанії", - заявила вона.

"Коли ми їздили по регіонах, то в областях місцеві жителі розповідали, що кожному, хто хоче заручитися підтримкою "сім'ї", нібито було дано завдання - зібрати по 100 тисяч гектарів", - додала Кужель.

"Якщо хочеш, щоб з тобою рахувалися. От у тебе є 100 тисяч гектарів, ти серйозна людина. Крім того, в кожному договорі прописано, що ви даєте згоду на те, що ваш пай буде закладений в банку", - зазначила вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування