Суд вирішив нагадати, чому посадив Павліченків

Вівторок, 27 листопада 2012, 12:56

Після акції протесту на підтримку засуджених Дмитра та Сергія Павліченків, Голосіївський райсуд виступив з повідомленням, у якому наводяться дані, які начебто підтверджують звинувачувальний вирок.

Про це з посиланням на Голосіївський райсуд повідомляє УНІАН.

У суді нагадали, що Павліченки були визнані винними у вбивстві судді, але наразі вирок ще не набрав законної сили, оскільки станом на 26.11.2012 року їхня справа перебуває в провадженні Апеляційного суду Києва.

Як йдеться у повідомленні суду, в ході розгляду справи було встановлено, що вина Павліченків у вчиненні інкримінованих їм злочинів в повній мірі доведена зібраними та дослідженими судом доказами.

Зокрема даними протоколу огляду місця події та висновку експерта, згідно яких на кросівках, вилучених під час огляду місця події, які використовували злочинці, виявлено присутність генетичних ознак крові Павліченків.

У суді стверджують, що на медичній масці та в’язаній шапці, яку принесли із собою злочинці, були виявлені рештки ДНК Павліченко.

"Даними протоколу огляду місця події та 2-х висновків експертів, відповідно до яких на підлокітниках та каркасі інвалідного візка, який привіз Павличенко Д.О. до місця вчинення злочину, виявлено 4 сліди пальців рук, виявлених та вилучених в день вчинення злочину, які залишені Павліченком Д.О", - йдеться в повідомленні суду.

В суді стверджують, що згідно з даними протоколу огляду місця події, на картонній коробці, яка була поміщена в інвалідний візок, виявлено слід пальця руки, залишеного Павліченком.

Як доказ також наводяться дані протоколу огляду місця події, відповідно до яких пошкодження, виявлені на штанах, що знайшли під час огляду місця події, та пошкодження, виявлені на тілі Павліченка, співпадають за своєю локалізацією.

Крім того, на спортивних штанах, вилучених під час огляду місця події, знайдено сліди крові Павліченка Сергія.

В суді стверджують, що підчас досудового слідства, Павліченко-молодший давав покази, згідно яких він в повній мірі визнавав свою вину та вину свого батька.

Як відомо, у неділю в Києві проходила акція протесту на підтримку Павліченків, засуджених за вбивство судді Шевченківського райсуду Сергія Зубкова.

В київському парку імені Шевченка зібралося близько 3000 осіб, які називають вирок Павліченкам несправедливим які вважають, що правоохоронці просто "повісили" на них це убивство.

Акцію організували фанати київського "Динамо".

2 жовтня 2012 року 47-річний киянин Павліченко та син Сергій були засуджені за вбивство судді Шевченківського райсуду Києва Сергія Зубкова відповідно до довічного ув'язнення та 13 років тюрми.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування