Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У справі дніпропетровських терористів видалили найбільш говіркого адвоката

Вівторок, 27 листопада 2012, 13:01

У справі дніпропетровських терористів оголосили відвід адвокату Дмитра Реви Оксані Томчук.

Про це "Українській правді" повідомила сама адвокат.

За її словами, їй оголосили відвід через те, що вона була допитана у якості свідка на початку слідства, оскільки є родичкою Дмитра Реви.

Крім того прокурори заявили про намір подати клопотання до кваліфікаційної комісії на позбавлення Оксани Томчук права займатися адвокатською діяльністю, оскільки вважає, що адвокат порушила норми професійної етики.

Адвокати вважають, що клопотання прокуратури є намаганням порушити право Дмитра Реви на захист і не має підстав. Відповідно до ст.61 КПК, не може бути захисником особа яка давала свідчення щодо обставин справи.

"У день вибухів я перебувала за межами Дніпропетровська. Жодних фактичних свідчень щодо обставин справи я не давала, мої свідчення стосувалися виключно даних, що характеризують Дмитра. Я не заявлена в обвинувальному висновку в якості свідка", - пояснила Оксана Томчук.

"Державне обвинувачення мотивує тим, що моя колега була допитана в якості свідка, проте не уточнює в якості свідка чого? Якщо виходити з такої логіки, то свідками тих подій було все місто, і тоді можна видалити мене, Погосяна, та інших (адвокати підсудних – ред.)", - наголосив адвокат Льва Просвірніна Олександр Резник.

Колегія суддів винесла постанову про відсторонення Оксани Томчук від участі у справі, посилаючись на п.2 ч.1 ст.61 Кримінально-процесуального кодексу.

Крім того, суд виніс окрему ухвалу ­– повідомити про дії Оксани Томчук, які вважає порушенням професійної етики, до дисциплінарної палати кваліфікаційної дисциплінарної комісії адвокатів Дніпропетровської області.

Після видалення Оксани Томчук із зали суду її підзахисний Дмитро Рева заявив: "Я вважаю, що рішення суду не відповідає моєму праву на захист, незаконне та упереджене".

У вівторок почався розгляд справи по суті. На засідання доставлені всі 4 обвинувачених у терактах.

Водночас нікого з родичів на засідання не пустили.

Томчук найактивніше коментувала справу терористів у пресі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...