Головний міліціонер розповів, навіщо йому мільярд

Вівторок, 27 листопада 2012, 20:17

Міністерство внутрішніх справ має потребу в оновленні основних засобів для повноцінної роботи за новим Кримінально-процесуальним кодексом.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко в інтерв'ю журналу "Експерт", коментуючи набуття чинності нового Кримінально-процесуального кодексу.

Як відомо, раніше Захарченко заявив, що на повноцінне впровадження кодексу МВС необхідно додатково близько мільярда гривень.

"Як повноцінно зможе працювати кодекс? Добре, браслети поки можна замінити. А як бути з роботою слідчих з Єдиного реєстру досудових розслідувань?", - уточнив він, відповідаючи на питання, чи можна заощадити.

"Кожен слідчий повинен бути забезпечений комп'ютером, щоб мати доступ до реєстру. Сьогодні більшість слідчих на роботі користуються своїми особистими комп'ютерами. І це неправильно: у кожного повинен бути службовий комп'ютер, який має придбати міністерство", - зазначив міністр.

"Якщо вже говорити про питання фінансування, то, згідно з КПК, повинні бути переобладнані і слідчі кімнати. Далі - ізолятори тимчасового тримання. В них теж необхідно створити відповідні умови. На це і потрібно фінансування", - заявив Захарченко.

При цьому він уточнив, що "міняти штатну чисельність ми не можемо".

"Але ми плануємо поміняти п'ять-сім тисяч осіб всередині структури. Сьогодні нам потрібно збільшити кількість слідчих. Тут два варіанти. Перший - зменшити кількість співробітників в інших службах. Або другий - ввести додаткові посади інспекторів-слідчих, які змогли б одночасно проводити деякі процесуальні дії", - підсумував міністр.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News